Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnastiksal hamnade i fokus

/
  • Vice kommunalrådet Ingemar Hellström sa bland annat att tanken är att använda Folket hus i Gubbo som aktivitetshall, vilket en del på mötet ansåg inte kunde jämföras med att ha en gymnastiksal.
  • Förvaltningschefen Maria Ronsten sa bland annat att när eleverna skjutsas in till Smedjebacken för att ha idrott, så skulle det kunna samordnas med när de ska ha slöjd och hemkunskap.
  • Ett 15-tal personer kom till gårdagskvällens möte och dessa uppmanades att komma med förslag hur skolområdet i Gubbo ska se ut i framtiden.

Smedjebackens kommun hade i går bjudit in till dialog om Gubbo skola.
Dialog blev det, men mest om gymnastiksalen som ska rivas.
I övrigt fanns en stor samsyn om att det är viktigt med en bra skola.

Annons

Nya Ludvika Tidning har vid ett flertal tillfällen skrivit om att Gubbo skola är i stort behov av renovering och planer finns att riva den 102 år gamla skolan och ersätta den med en ny.

Ett möte om Gubbo skolas och förskolans framtid arrangerades i mitten av november, ett 15-tal föräldrar och personal var då närvande.

I början av den här månaden lämnades en protestlista in till kommunen, 185 personer hade skrivit på och budskapet var: riv inte skolbygganden.

Och i går kväll fick berörda och andra en ny chans att säga vad man tycker om kommunens planer för skolområdet i Gubbo. Även den här gången slöt ett 15-tal personer upp.

Förvaltningschefen Maria Ronsten inledde med att redogöra för en skrivelse från personalen vid Gubbo skola. I den noterades bland annat att skolan inte är ändamålsenlig, ventilationen är dålig, det är kalldrag i lokalerna, luftproblem, för få elevtoaletter och att den inte är handikappanpassad.

– Det är viktigt med kvalitet och en bra arbetsmiljö, fastslog Ronsten.

Men så mycket mer blev inte sagt om skolan, utan fokus gled i stället över mot gymnastiksalen, som kommunen har beslutat att riva.

Ett antal frågor ställdes och vice kommunalrådet Ingemar Hellström svarade på en del av dem och Maria Ronsten på en del andra.

En fråga var om det kommer att byggas en ny gymnastiksal.

– Inte inom överskådlig tid, svarade Hellström.

– Vart ska ungdomarna ta vägen om de vill hålla på någon aktivitet, undrade en mötesdeltagare.

– Vi har många bra hallar i Smedjebacken, Hellström igen.

Diskussionen om gymnastiksalen fortsatte ytterligare en stund innan Ronsten avbröt med en stilla undran:

– Jag trodde att vi skulle diskutera rivningen av skolan och en eventuell ny skola.

– Ska man bygge en ny skola, ska man bygga allt, även en gymnastiksal. Det finns pengar någonstans, tyckte en.

– Jag vet då inte var de pengarna finns, replikerade Ronsten.

Ett antal politiker deltog på mötet och de som yttrade sig betonade att det viktigaste är att ha en väl fungerande skola och att det inte finns ekonomi för en ny gymnastiksal.

Mer läsning

Annons