Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta klagomål på skrotfirma

Klagomålen på störande ljud och vibrationer fortsätter att komma in till miljö- och byggkontoret gällande Skrotindustri Boo AB:s verksamhet på gamla Ture Luhr-området vid Ågatan.

Annons

– Ja, folk fortsätter att klaga. Vi har nyligen fått mejl om det och när Mark- och miljödomstolen beslutade om inhibition (som innebar att skrotverksamheten kan fortsätta tills målet hunnit avgöras) ringde flera hit och var besvikna, säger miljö- och byggförvaltningens chef Bo Jernberg.

Som tidningen tidigare berättat har såväl miljö- och byggnämnden som länsstyrelsen fattat beslut om att skrotverksamheten ska upphöra och då redan vid nyårsskiftet för några veckor sedan. Men de besluten upphävdes alltså tills vidare av domstolen.

På tisdagen tog så nämnden i Smedjebacken beslut om ett yttrande till domstolen inför avgörandet, som väntas i mars eller april.

Nämnden yrkar att Mark- och miljödomstolen fastställer de tidigare fattade besluten om att skrotverksamheten ska upphöra.

– Mark- och miljödomstolen kommer att ha fått yttrandet nästa vecka. Sedan återstår de att se om de kan lägga det högt upp i ärendehögen så att avgörandet kan komma så snabbt som möjligt, säger Bo Jernberg.

Mer läsning

Annons