Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagarprofiler tar över Hamncaféet

"Macken" i Smedjebacken växer – nu tar Anette och Bosse Tiger över Hamncaféet.
– Vi satsar på att utveckla caféet med både bredare utbud och längre öppettider, säger de.

Annons

Paret Tiger har skrivit avtal med kommunen om att ansvara för Hamncaféet i minst två år framåt. Preliminärt så kommer man i likhet med tidigare arrendatorer att ha öppet sommartid, men Tigers utesluter inte att framöver ha öppet även andra tider på året.

– Som det ser ut nu tänker vi ha öppet varje dag klockan 8 till 18 från april fram till midsommar och därefter 8 till 22 fram till sista september, berättar Anette Tiger, 46.

Jerry Christiansen frånträder arrendet på Hamncaféet i Smedjebacken som nu tas över av Anette och Bosse Tiger. Paret, som framgångsrikt driver Macken, hoppas kunna utveckla Hamncaféet.

Utbudet kommer troligen att bestå av bland annat varma smörgåsar, tacotallrikar och lättare luncher som sallader och pajer.

– Men framför allt så ska vi profilera oss med glass i form av mjuk-, skop- och pinnglass. Målet är att ingen kund ska kunna säga till oss att 'har ni inte den sorten', säger Bosse Tiger, 45.

Kommunen ju gör ju en stor satsning på att utveckla hamnområdet och vi vill gärna vara med

Det blir i första hand Anette som kommer att ansvara för verksamheten och dessutom räknar man med att behöva ha fyra anställda under de månader som Hamncaféet är öppet.

– Vi var sugna på att driva Hamncaféet redan för tre år sedan men då blev det i stället Jerry som fick uppdraget, konstaterar Bosse Tiger.

Jerry, det är mångsidige företagaren Jerry Christiansen, 36, som nu drar ned på sitt engagemang. Förutom att ha gjort sig av med Hamncaféet har han sålt restaurangrörelsen Stallet.

– Jag började driva Stallet i maj i fjol och det har blivit för mycket. Det har varit för mycket jobb, helt enkelt. Jag har kvar fastigheten där Stallet ligger men restaurangen tas över av Jamel Othman från Falun som har lång erfarenhet som krögare. Formellt jobbar han på Stallet åt mig tills han får klart med serveringstillstånd och andra tillstånd.

Jerry Christiansen är närmast lättad över att han nu slipper driva Hamncaféet, Stallet och snart även Rastahyttan. Han ser fram emot att koncentrera sig på sina två återstående företag i Smedjebacken.

Under en kort period nu i höst har Christiansen också stått som arrendator av Rastahyttan. Men även i det fallet söker han efter en ny ägare av företaget som får driva vägrestaurangen enligt arrendeavtal med kommunen.

Jag är ju utbildad kock så det var lite av en dröm att ta över Stallet.

– Det har hela tiden varit meningen att jag bara skulle ha Rastahyttan en kortare tid för att mina två kockar på Stallet skulle ha jobb tills de hittar något annat. Ena kocken har redan fått jobb på ABB som lindare medan den andre börjar jobba på Gammelgården catering i Ludvika om några veckor. De två i serveringspersonalen har tagits över av Jamel Othman.

Jerry Christiansen berättar att han nu får möjlighet att satsa helhjärtat på sina två återstående företag; Bergslagens Städservice med nio anställda och Bergslagens IT-service där han själv och en anställd jobbar.

Rex Data, som han hade tidigare, drivs sedan 1,5 år av brodern Tommy Hultberg.

Mer läsning