Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggmax beklagar och tar på sig förseningen

Uttalandet från Byggmax regionchef, Daniel Svensk, i onsdagens tidning har retat upp entreprenören Söderbärke markteknik, som anlitats för att göra i ordning utemiljön vid det gamla bryggeriet i Risingsbo inför byggmaterialföretagets etablering till våren.

Annons

– Att anklaga oss för att ha sinkat arbetet är helt åt skogen, säger Söderbärkeföretagets arbetsledare, Tor Hägglund, som anser att det är något som Byggmax i stället får ta på sig.

Hägglund hävdar bestämt att Byggmax kunnat öppna som planerat den 1 mars om han och hans mannar fått fortsätta arbetena under hösten. Men då ville Byggmax vänta.

– Det betyder att de jobb som är kvar måste göras när det är tjäle och snö och det blir självklart med tidskrävande. Bland annat ska vi gräva ned 16 betongplintar och för att det ska gå måste vi tina upp marken först.

När vi ringer Daniel Svensk förstår han reaktionen hos Söderbärke markteknik:

– Absolut. Det är vi som får ta på oss förseningen eftersom vi valt att göra vissa förändringar när det gäller virkesställen. Vi vill att de ska stå på gjutna fundament, förklarar Svensk, som betonar att det inte är markentreprenören som gjort något fel.

Han säger vidare att förhoppningen är att anläggningen i Smedjebacken ska öppnas i början på april.

Mer läsning

Annons