Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Budget för snöröjning håller

Vintern har så här långt varit vänlig mot kommunens kassa i form av att budgeten för snöröjning och halkbekämpning ser ut att hålla.
– Ja, det gör den definitivt, säger gatuchef Niclas Camarstrand.

Annons

Grannkommunen Ludvika har två år i rad lagt en allt för snål budget, cirka 3,5 respektive 3,7 miljoner kronor. Med de senaste snörika vintrarna har detta resulterat i att budgeten har spruckit redan tidigt under året.

Smedjebacken, som är en mindre kommun med färre vägar att underhålla, har klarat sig bättre genom att ha en förhållandevis stor budget för vinterväghållning: Drygt 3,6 miljoner kronor.

Det gjorde att kommunen nästan klarade budgeten under "supersnöåret" 2010 och av allt att döma håller alltså budgeten även 2011.

– Jag kan inte så här rakt upp och ner svara på hur mycket pengar det hittills i år gått åt för snöröjning och halkbekämpning, men jag vet att vi kommer att hålla oss inom ramarna, säger Niclas Camarstrand.

Den varma hösten samt beskedliga inledningen på den här vintern faller Camarstrand i smaken.

– Det har varit väldigt lite snöröjning hittills. I och för sig har vi haft en hel del halkbekämpning, men det är billigare än att röja snö.

Mer läsning

Annons