Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende i Jobsbo vill ha 30-skyltarna kvar

/
  • Upprörda föräldrar. Föräldrarna i Jobsbo är mycket upprörda över att kommunen har för avsikt att höja hastighetsbegränsningen vid skolan från 30 km/h till 50km/h.
  • Vill ha kvar 30. Anna-Cari Larsson, förälder i Jobsbo, hävdar att området kring skolan fortfarande är en del av barnens skolväg.
  • Upprörda föräldrar. Föräldrarna i Jobsbo är mycket upprörda över att kommunen har för avsikt att höja hastighetsbegränsningen vid skolan från 30 km/h till 50km/h.

Annons

Det var för cirka en vecka sedan som NLT berättade att 30-skyltarna sitter kvar vid skolan, trots att det är snart ett år sedan det funnits någon skola i Jobsbo.

Kommunen har dock beslutat att ansöka hos länsstyrelsen om att få ta bort skyltarna och åter införa en hastighetsbegränsning på 50 km/h.

Detta kommer som en överraskning för de som bor i Jobsbo, de visste inget om planerna förrän de läste om saken i NLT.

- Vi som bor i byn har inte fått en chans att yttra oss, vi vill att det ska vara kvar 30 och att tiden som det är ska utökas att gälla alla veckans dagar och dygnet runt, säger Anna-Cari Larsson.

För att få lite tyngd i sin argumentation har de boende gått runt med en namnlista och sedan skickat den till kommunen och länsstyrelsen.

- Vi ser ingen anledning att höja hastigheten, redan i dag är det många som struntar i begränsningen och faktum är att bussarna är de som kör värst, framhåller Larsson och får stöd av de boende i Jobsbo.

Alternativet som de boende ser det är att det byggs en gång och cykelväg genom Jobsbo och vidare till Smedjebacken via Stenbäcken.

- Förbi Stenbäcken är det 70 km/h och där är det faktiskt många barn som går och cyklar, både till skolan och kompisar, understryker Anna-Cari Larsson.

Nu väntar de med spänning på vad kommunen ska göra åt deras önskemål.

- För oss känns detta som oerhört viktigt, summerar Anna-Cari Larsson.

Mer läsning

Annons