Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärkehus betalar bättre än Ludvikahem

/

Bärkehus värdesätter sin vd högre än vad Ludvikahem gör.
Cia Ferner tjänar bättre än Ulf Rosenqvist.

Annons

Det visar en riksomfattande undersökning som har gjorts av tidningen Hem och hyra. Hyresgästföreningens medlemstidning har granskat lönevillkoren för högsta chefen i 271 kommunala bostadsbolag.

Allra bäst tjänar Hans Lander som leder Stångåstaden i Linköping. Hans lön är 128 400 kronor i månaden. I botten på listan återfinns Rolf Nilsson som är vd för bostadsbolaget i Dorotea och får nöja sig med 30 000 kronor i månaden. Den genomsnittliga vd-lönen ligger på 62 500, uppger Hem och hyra.

Enligt Hem och hyra placerar sig Bärkehus vd Cia Ferner, 47, på 68:e plats med en månadslön på 70 000 kronor.

Ulf Rosenqvist, 47, hos Ludvikahem får nöja sig med plats 105. Han tjänar 64 000 i månaden. En anledning till att Ferner är mer välbetald kan möjligen vara att hon också fungerar som vd för kommunala energibolaget Smedjebackens Energi.

Å andra sidan är Bärkehus ett betydligt mindre bolag än Ludvikahem sett till antalet lägenheter. Bärkehus har cirka 1 000 lägenheter, Ludvikahem ungefär 3 200.

Ingemar Hellström (S), styrelseordförande för Bärkehus och energibolaget, framhåller just det faktum att Ferner är vd för två bolag.

– Så hon har 35 000 som vd för Bärkehus och 35 000 som vd för Seab. Vi gjorde ju en omorganisation förra våren efter att tidigare haft en vd för Bärkehus och en vd för Seab, vilka båda tjänade drygt 50 000 i månaden. Genom omorganisationen har vi faktiskt sänkt lönekostnaderna med 500 000 kronor per år om man räknar in arbetsgivaravgifter, betonar Hellström

NLT har sökt Cia Ferner och Ulf Rosenqvist för kommentarer.

Mer läsning

Annons