Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Banken säljer fastigheter

/
  • Kvar efter konkurs. Norrbärke sparbank äger efter Lign Multiwoods konkurs Bergslagsståls gamla kontor i Nor, Söderbärke. Men nu ska fastigheten säljas och banken hoppas få in drygt 1,5 miljoner kronor.

Annons

När det gäller det gamla skoghemmet har Norrbärke sparbank haft ett engagemang under många år och de fick ta över fastigheten i samband med att Malingsbo-Björsjö konferens och camping gick i konkurs.

Därefter såldes den till Håkan Andersson som planerade att ha delar av sin verksamhet där. Men efter något år drogs hans företag in i en spiral med konkurser som började i spåren efter orkanen Gudrun i södra Sverige. Håkan Andersson hade skogsmaskiner på plats och hamnade i en tvist som slutade med konkurs.

- Köket och lokalerna i Björsjö är i mycket bra skick och vi hoppas kunna hitta en köpare, säger Mats Larson.

Banken begär 2,3 miljoner kronor för fastigheten i Björsjö.

Även den fastighet som är till salu i Söderbärke har Norrbärke sparbank blivit ägare till efter en konkurs. Det handlar om Bergslagsståls gamla kontor i Nor. Det köptes av Lign Multiwood, ett företag som tillverkade pressat trä som skulle vara extra slitstarkt och därför lämpligt som golv. Tillverkningen låg i Orsa och kontoret i Söderbärke. För några år sedan var konkursen ett faktum.

- Vi har haft det uthyrt under flera år, men nu har vi ingen hyresgäst och då är det självklart att det ska säljas, berättar Mats Larson.

Byggnaden i Söderbärke är i ett plan, med källaren under hela huset. Våningsplanet är på 360 kvadratmeter och av dessa är cirka 100 kvadratmeter garage. Under källaren finns det ytterligare garage och andra utrymmen.

- Vi tror att detta hus kan vara intressant för flera olika sorters spekulanter, dels för någon som vill driva företag, eller flera företagare som går samman, säger Mats Larson.

- Det kan till och med vara intressant för någon som vill ha ett stort hus, med sjöutsikt ut över Barken, fortsätter Larson.

Problemet är att tomten inte går ända ner till sjön och Larson har inte undersökt möjligheten att köpa marken ner till sjön.

Det begärda priset för fastigheten i Söderbärke är drygt 1,5 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons