Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återöppnar Trekanten i Söderbärke

/
  • Snart kan Pernilla Norström även öppna dörren till läkar- och sköterskemottagningen i Söderbärke.
  • Trekanten kommer att vara bemannad med läkare minst tre dagar i veckan, berättar Pernilla Norström.

Landstinget ansåg sig inte ha råd med en filial i Söderbärke.
Nu tar privata Engelbrekt över lokalerna – och kommer att ha läkare på plats flera dagar i veckan.

Annons

Vårdcentral Engelbrekts talesperson Pernilla Norström ser bara fördelar med etableringen.

– Vi är trångbodda i Ludvika, vi har många patienter i Söderbärkeområdet och vi har personal som bor där och som nu kan jobba på Trekanten.

Det var nyligen som landstinget, som en del i det stora sparpaket som klubbades i våras, slog igen filialen på Trekanten. Enligt uppgift hade man filialen läkarbemannad på tisdagar medan distriktssköterska fanns på plats måndag – torsdag.

När Engelbrekt tar över kommer bemanningen att öka.

– Läkare ska vara där minst tre dagar i veckan medan minst en sjuksköterska och en undersköterska jobbar i Söderbärke fyra eller kanske fem dagar i veckan, upplyser Pernilla Norström.

Som Engelbrekt tänkt sig upplägget blir det tre av läkarna i Ludvika som delar på bemanningen i Söderbärke och tar vardera en dag i veckan. Läkarna kan då ta emot "sina" patienter från Södebärkebygden och kanske även Smedjebacken som beställt tid i förväg.

– Vi har i dag totalt 9 850 listade patienter. 3 000 av dem bor i Smedjebackens kommun varav ungefär 600 i Söderbärke.

Vårdcentral Engelbrekt öppnade den 4 september 2012 och har under årens lopp ökat antalet anställda kraftigt, som en följd av patienttillströmningen.

– Vi är 29 fast anställda och med vikarier är vi uppåt 40 personer som jobbar här. Vi är trångbodda och när denna möjlighet med Söderbärke yppade sig så passade vi på.

Det är kommunägda Bärkehus som äger lokalerna i Söderbärke och nästa vecka kommer parterna att underteckna hyreskontraktet. Engelbrekt hoppas kunna öppna direkt efter årsskiftet.

– Vi ser det här som en långsiktig satsning, framhåller Pernilla Norström som äger Engelbrekt tillsammans med läkarna Lars Kvarnström, Lars Henriksson, Jan Castenhag och Per Forsberg.

Annons