Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-medaljer till unga dalaroddare

Det blev massor av medaljer för Solleörn och Brudpigas unga roddare vid årets SM i rodd. I seniorklasserna kammade Dalarna den här gången noll, men i USM och JSM-klasserna blev medaljskörden desto rikare.

Rodd SM avgjordes i Farsta och då tävlar de som är 13-16 år i klasserna C och B om USM medaljerna medan de som är 17-18 år ror om JSM och däröver handlar det om seniorer.

Brudpigas Isabella Niss slutade fyra i damernas final, som närmaste en seniormedalj av dalaroddarna.

Dessto större blev medaljskrammlet bland ungdomsroddarna. Sollerön med Isak Birkeholm och Albert Bälter rodde hem guldet i dubbel i klassen pojkar C, det vill säga yngsta pojkklassen. Isak följde sedan upp med ett silver i singel i den klassen. Sedan imponerade han med att kliva upp en klass och ro till sig ett silver även över 1000 meter mot de äldre killarna.

Guld blev det även till Elin Lindroth i B-klassen. Sedan gjorde Elin som Isak och gick upp och rodde mot de äldre i A-klassen och där blev det silver för Elin.

Ytterligare ett guld blev det till Solleröns mixade scullerfyra med styrman i klassen juniorer C. Det med Isak Birkeholm, Maja Throgen, Jonna Pettersson, Albert Bälter och Elin Wik som styrman.

– Det är jätteroligt att se vilka framsteg vi gör och inte minst Jonna Pettersson som satt med i den mixade båten som vann guld. Hon har bara rott i tio veckor, säger Solleröns tränare Annelie Birkeholm.

I klassen dubbel damer junior B fick Sollerön ett silver genom Elin Lindroth och Johanna Sahr-Throgen, medan brudpigaduon Wilma Nordkvist och Ronja Lindberg tog brons.

Brudpiga fick också med sig ett silver och ett brons i klassen damer juniorer C genom Anna Stormats och Emma Lindberg.

– Våra unga roddare har onekligen tagit ett rejält kliv och bakom medaljörerna var det många som svarade för väldigt finas insatser, summerarare Annelie och tänker lite speicellt på Filip Melin, som är yngst i äldsta pojkklassen och slutade sexa i finalen i den tuffa konkurrensen.