Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-medalj för Gabriel och Anna

/
 • En strålande glad Johanna Skottheim tog guld i D20-21 i söndagens distanslopp. Det här var Limaåkarens första SM-guld i karriären.
 • Gabriel Stegmayer åkte in som besviken fyra i söndagens distans. Gladare var Dala-Järnaåkaren förstås över lördagens silver i masstart, fast han ville ha guldet.
 • Gabriel Stegmayer i
 • Gabriel Stegmayer i
 • Anna Wikström, Mora Bitathlon, tog brons i söndagens distanslopp.
 • Anna Wikström, Mora Biathlon, tog brons i söndagens distanslopp.
 • Anna Wikström diskuterar sitt lopp med pappa Pär.
 • Gabriel Stegmayer åkte in som besviken fyra i söndagens distans. Gladare var Dala-Järnaåkaren förstås över lördagens silver i masstart, fast han var ute efter guldet. Peppe Femling var dock för stark. Båda dagarna.
 • En nöjd Johanna Skottheim efter guldet i söndagens distanslopp.
 • Peppe Femling vann dubbelt i Lima och nu väntar närmast världscupen för Tullusåkaren. I SM saknades de bästa svenska åkarna, som var ute på just världscupen.
 • Moraledaren Pär Wikström manade på
 • Hemmaåkaren Simon Hallström blev sjua i söndagens distanslopp när Lima SKG arrangerade SM. Det blev alldeles för många bommar (7 st) för att Limaåkaren skulle kunna vara med i toppen.
 • Gabriel Stegmayer
 • Gabriel Stegmayer

Dala-Järnas Gabriel Stegmayer åkte till sig ett silver och Anna Wikström tog ett brons.
Det i seniorklasserna under SM-tävlingarna.
Till det ska läggas en hel del dalamedaljer i ungdoms- och juniorklasserna.

Annons

Den stora vinnaren under SM-helgen i Lima var annars Peppe Femling. Tullusåkaren tog guld båda dagarna. Han vann lördagens masstart och följde upp med att nolla helt när han överlägset vann distansen dagen efter.

– Det här är helt otroligt. Speciellt skyttet i dag (söndag), som jag har haft problem med och så sköt jag fyra nollor nu, sa en nöjd Peppe Femling.

Han var tveksam till att ställa upp i Lima, då han redan på tisdag åker till Tyskland för åka världscup.

– Jag brukar åka bra här, men jag har aldrig varit i närheten av fyra nollor tidigare, så den här känslan tar jag med mig till världscupen i Oberhof.

– Det är väldigt givande att få tävla mot de stora, men det är grymt kul att köra här också, sa den dubbla SM-vinnaren.

Fullt lika nöjd var inte fyran; Dala-Järnas Gabriel Stegmayer. Han låg länge och kämpade om bronspengen, men fick se sig slagen med sex sekunder.

– Tråkigt att missa pallen. Tre bom är någon för mycket, surt att bli fyra, tyckte en besviken Stegmayer

I masstarten gav han Femling en match, men Stegmayer fick ge sig mot slutet. Ett SM-silver är dock inte illa för Dala-Järnaåkaren.

– Jag kom ikapp Femling på sista varvet, men när han sedan ryckte med 800 meter kvar, så hade jag inget att svara med. Det gick tungt i spåret.

Gabriel åkte världscuppremiären i Östersund när distansloppet kördes, men tvingades kasta in handduken i sprinten på grund av sjukdom. Det var Dala-Järnaåkarens första framträdande i de stora sammanhangen.

– Jag hoppas få någon mer chans framöver.

Glad bronsdam var Anna Wikström, som tog revansch efter en mindre lyckad masstart genom att bli trea på distansen.

– Jätteskönt att äntligen få visa vad jag kan, sa en glad Anna.

Moratjejen var inte nöjd med fjolåret och förklarar det till stor del att hon satte för mycket press på sig själv.

– Jag klarade inte av att prestera på den nivå jag vill och det var tungt mentalt. Slutet av säsongen gick bättre och jag är ganska nöjd vad jag gjort hittills den här säsongen.

Lördagens masstart var dock Moraåkaren inte nöjd med.

– Jag sköt bort mig redan i första skyttet (3 bom, totalt 4), sedan sköt jag bra. I dag missade jag de båda (totalt 3 bom) sista skotten i stå, det var surt, annars är jag jättenöjd med dagens lopp.

– Jag får börja träna mer på att träffa sista skottet, skrattade Anna som siktar mot större uppgifter framöver.

– Jag hoppas få åka någon IBU-cup i år. Världscupen är mitt mål längre fram, nästa säsong eller året därpå.

Lima SKG fick en fin framgång med Johanna Skottheims guld på distans i D20-21.

– Jag gick ut rätt lugnt och gjorde ett bra lopp med bra känsla i åkningen. Jag sköt långsamt, men jag ville få revansch på skjutvallen för lördagens lopp, sa Johanna.

Hon ledde lördagens masstart efter två skjutningar (en bom). När hon sedan kom till tredje, så blev det fyra bom och där rök guldet efter ytterligare en bom på sista skjutningen.

Som bäst tidigare hade Skottheim ett silver i U16 på distans. Nu fick hon slå till med guld i D20-21, även det i ett distanslopp.

– Skönt att det äntligen släppte. Viktigast för mig var att jag fick revansch för (guld)missen i går och skönt att jag fick till stående skyttet i dag, sa guldtjejen från Lima.

Förutom ovan nämnda dalaframgångar, blev det ytterligare ett gäng dalamedaljer i junior- och ungdomsklasserna för länets åkare.

Där måste vi nämna Ornäs Henning Sjökvist, som vann både lördagens masstart och distans dagen därpå, i H16-17.

Vi kan också nämna att de bästa seniorerna är ute och tävlar i världscupen, därför fick till exempel inte Tobias Arwidson chansen att köra till sig SM-medalj på hemmaplan.

Under måndagens körs i Lima junior- och ungdomsstafetter.

Annons