Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-guldetsom försvann

Hon vann uppvärmningsklassen och SM-kvalet.
Guldläge med andra ord i SM-dressyren.
– Men i finalen gick det käpprätt åt helsike, säger Insjöns Charlotte Haid-Bondegaard

Annons

Det slutade med att hon blev oplacerad med 63,250 procent.

Vad hände?

– Jag värmde upp inne i ridhuset och då var allt bra. Men när jag kom ut skrek alla i publiken då hemmaryttaren Maria von Essen just ridit. Då hoppade Triviant rätt upp i luften tre gånger. Han blev heltänd och tyckte allt var kul. Jag tappade lite av kontrollen över honom då.

Det fortsatte sedan i den första piaffen där Triviant plötsligt hoppade bakåt och åt sidan.

– Han var för spänd helt enkelt. Redan där kom vi fel i musiken och jag stressade nog lite och det blev dyra misstag.

Är han inte så rutinerad?

– Så klart ska han vara rutinerad. Han har ju gått sådana saker innan. Men han har så otroligt mycket motor och kan bli het.

Charlotte Haid-Bondegaard har haft Triviant i över ett år.

– De senaste månaderna har jag börjat hitta de rätta knapparna och han har gått fina program med resultat över 70 procent.

– Det hade varit kul med en medalj men det kommer flera SM så det är bara att komma igen.

Chansen till revansch har hon redan till helgen vid en femstjärnig tävling i Tyskland med stora prispengar. Där rider hon Triviant, Lydianus och Don Scudo. Sedan följer en annan stor tävling i Tyskland.

SM-guldet togs av Eva Ulf, Djursholm, före Malin Hamilton, Vallentuna och Maria von Essen, Flyinge. I kvalet var Charlotte Haid-Bondegaard 1,5 procent före guldmedaljören.