Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-guld till Ludvikakille

Han hade en tiondeplats som tidigare bästa resultat i SM.
Men i helgen slog Ludvikakillen Anders Runnkvist till med ett SM-guld i nordisk trap.
– Jag har aldrig skjutit så bra tidigare, säger han.

Anders Runnkvist är uppväxt i Högfors, men har bott i Ludvika mer än halva sitt liv.

I klubbsammanhang representerar han dock fortfarande moderklubben Högforsbruks JF och i helgen nådde den 43-årige lerduveskytten sin största framgång i karriären.

– Målet inför tävlingen var att förbättra den tiondeplats som jag nått två gånger tidigare på SM, men innerst inne hade jag en plats i finalen som mål, dit de fem bästa går.

I kvalet sköt Runnkvist ner 146 av 150 lerduvor och var därmed i delad ledning med Lennart Andersson, Skepplanda, inför finalen.

I finalen fick Runnkvist ner alla 25 duvor och vann guldet på 171 poäng, två före Christopher Lindkvist, Falken, som vann mot Lennart Anderson i omskjutningen om silvret.

– 171 av 175 duvor är ett väldigt bra resultat och jag har aldrig skjutit så bra någon gång. Jag kände mig mentalt stark och var i den så kallade zonen.

I och med framgången i SM har landslagsledningen uppvaktat Runnkvist.

– Jag var med i landslaget 2008, men jag vet inte hur jag ska göra. Det går åt mycket tid och pengar för att vara med i landslaget.