Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guld men ingen segerglädje

Annons

Andra raka tempoguldet för Gustav Larsson _ men segraren hade svårt att glädja sig efter sitt bragdlopp.

Det var en splittrad mästare som åkte i mål som vinnare i torsdagens tempolopp i cykel-SM i Uppsala. I onsdags blev Gustav Larssons flickvän, proffscyklisten Veronica Andréasson, allvarligt skallskadad när hon blev påkörd av en bil i samband med att hon värmde upp inför starten i damernas tempo-SM. Hon vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelningen och tillståndet för Andréasson var stabilt, uppgav Akademiska sjukhuset på torsdagseftermiddagen.

Larsson fick en trög start på den 43 kilometer långa banan. När de seedade åkarna gav sig ut på vägen hade det börjat regna. Det gick trögt och halvvägs var Larsson drygt en minut efter täten.

Larsson, till vardags proffscyklist i Unibet-stallet, är van att köra tempolopp som är fyllda med branta uppförsbackar och hisnande utförskörningar. På landsvägarna längs Uppsalaslätten kunde han i stället koncentrera sig på att satsa allt. Han cyklade bland annat ikapp proffskollegan Thomas Lövkvist, som hade startat två minuter tidigare. När Larsson åkte över mållinjen stod det klart att han vunnit med nära minuten före Magnus Bäckstedt. Snittfarten blev imponerande 49,6 kilometer i timmen.

Efter loppet åkte Larsson till sjukhuset för att se hur det är med flickvännen.

TT

Mer läsning

Annons