Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutspurt inför skidsäsongen

De senaste helgerna har det slitits hårt uppe på Fjällberget i Grängesberg. I helgen var inget undantag och nu är de ideella arbetarna inne på slutspurten. Målet är att få klart allt inför den kommande skidsäsongen samt bjuda på några nyheter, bland annat en grillplats vid backen.

Annons

Regnet stoppade inte de 11 som under helgen jobbade för att ställa i ordning Fjällberget inför skidsäsongen.

Under de så kallade arbetshelgerna har man bland annat grävt och plattat till marken invid parkeringen, förberett för en grillplats och nästa vecka anländer en liten grillkoja som kommer fungera som ett vindskydd.

– Nu ska man kunna grilla korv och hamburgare om man vill. Det blir en fin liten anläggning för familjer, säger Sarah Hjälm som sitter i styrelsen samt arbetar ideellt på Fjällberget.

Säkerhetstänkandet har också fått en skjuts.

– Vi försökt tänka lite på säkerhet också, säger Sarah Hjälm och förklarar:

– Malmenskolan har varit hit och schaktat runt lifthuset så nu kan besökare gå direkt från parkeringen till kassan inne i lifthuset och de behöver inte korsa spåret längre.

Arbetet under helgen har till stor del fokuserat på att svetsa och byta ut trasiga rör till snökanonanläggningen.

– Det här blev egentligen en extra helg, vi hann inte med allting innan helt enkelt, säger Sarah Hjälm.

Några till pass fast på kvällstid får hon dock räkna med då grillkoja och grillplats också ska färdigställas.

Vädret var under helgen inte det bästa, men för Styrbjörn Alander var det mindre väsentligt att lördagen mestadels bjöd på regn.

– Jag reparerar pistmaskinen så det är inga problem för mig som är inne, men det är nog värre för de andra, konstaterar han.

Allt arbete med Fjällberget sker i dag ideellt och man tackar inte nej till hjälp.

– Fler personer är varmt välkomna att vara med och hjälpa till, säger Tomas Roininen som sitter i styrelsen och under lördagen deltog i arbetet.