Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelsdrömmen vid liv för Toronto

Annons

Toronto har fortfarande chansen att ta sig till slutspel efter vinsten med 6_5 över Montreal. Peter Forsberg snuvade gamla laget Colorado på slutspelsplats när Nashville besegrade Colorado med 4_2.

Toronto besegrade Montreal med 6_5 under lördagens NHL-möte. Laget kämpade sig förbi Montreal, som nu missar slutspel, efter att ha gått ut från den andra perioden med ett 4_5-underläge. Vändningen kom tidigt i den tredje perioden då Torontos Bryan McCabe kunde kvittera med ett powerplaymål efter 58 sekunder. Knappa tre minuter senare nätade Kyle Wellwood, även han i powerplay och fastställde därmed slutresultatet.

Alexander Steen noterades för ett mål och Mats Sundin för tre assist. Torontokaptenen Sundin var stolt över sitt lag, sade han till NHL:s officiella hemsida, och konstaterade att det nu bara var att hoppas. Matchen var Torontos sista för grundspelet och en eventuell slutspelsplats hänger nu på huruvida New York Islanders vinner eller förlorar mot New Jersey under söndagen. Vinst för New York Islanders innebär att de kniper åt sig den sista slutspelsplatsen i den östra konferensen och Toronto hamnar utanför.

Peter Forsberg var tillbaka i Denver för första gången på två säsonger när hans Nashville mötte Colorado på bortaplan. Colorado hyllade Forsberg med en video, för att sedan få slutspelsdrömmen krossad av sin gamle lagkamrat. Forsberg assisterade JP Dumont och Paul Karyia i matchen som slutade 4_2 till Nashville.

TT

Mer läsning

Annons