Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slussrikt äventyr när FUB Ludvika/Smedjebacken reste längs Hjälmare kanal

INSÄNT: Den 12 maj åkte FUB Ludvika/Smedjebacken på en tur på Hjälmare kanal.

Man var en full buss och de flesta klev på i Ludvika för att sedan hämta upp fler medlemmar i Smedjebacken. Sedan gick färden genom ett vacker landskap i ljusgröna färger ner till utkanten av Örebro, Notholmen var bussens stopp där låg båten M/S Gustaf Lagerbjelke och väntade.

När alla kommit ombord kastade båten oss och for in i den första slussen, totalt slussades vi genom nio slussar. Slussarna var handdriva. I den största var det två meters nivåskillnad. Det var en spännande upplevelse för resedeltagarna. För alla var det första gången de var med om slussning.

På båten serverades lunch och man fick även i en informativ och trevlig guidning av kaptenen. Efter ca 2,5 timme var man framme i Gravudden, utanför Arboga, där stod bussen och väntade.

Det var ett glatt och mycket nöjt gäng som åkte hem, efter ett kort stopp i Köping för att fylla på godisförrådet. Detta var den sista resan för vårterminen. I juli väntar sedan en resa till Leksand och båten Gustav Vasa

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips