Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slitet ger resultat

Kämpen Tomas Larsson är inte känd som någon större poänggörare, men i Mora har det lossnat.
Efter 14 matcher i MIK-tröjan är han redan nu uppe i över hälften av förra säsongens totala poängskörd.
– Jag skiter i poängen jag gör, det är inte därför jag har betalt, menar 25-åringen från Malå.

Tomas Larssons uppgift kan liknas med forne Detroitkämpen Tomas Holmströms; att stå vid kassen och skymma, irritera, vara en retsticka och hugga på alla returer.

Det var Holmströms främsta kännetecken. Larsson är Mora IK;s egen Holmström.

Och ibland betalar det sig i form av poäng. Mot Almtuna tryckte han in kvitteringen till 1–1, 46 sekunder in i mittperioden

Det efter en retur på Lukas Bengtssons skott. Det var inte vackert, men ack så viktigt. Desto vackrare var Tomas passning fram till nämnde Bengtssons 3–1.

Nu är Larsson uppe i sju (3+4) poäng. I fjol noterade han 13 (7+6) poäng i Tingsryd under hela säsongen.

– Jag är ju egentligen ingen poängspelare. Visst är det kul om det blir några, men annars skiter jag fullständigt i om jag gör poäng. Det är inte det jag har betalt för, huvudsaken vi vinner.

Vann gjorde Mora till slut.

– Vi kunde ha lett med 5–0 i första, men deras målvakt stod på huvudet. När vi hade 3–1 var det vi som bestämde, men så släppte vi in två onödiga mål.

– Visst var vi i brygga vid 3–3, men det stärker oss att vinna såna här matcher och kul för Morasupportrarna som var på plats.

Det hände en hel del underliga saker i matchen och Larsson var inblandad i något som kunde ha slutat med en allvarlig ögonskada.

– Men klubban tog ovanför ögat. Det är ingen fara, nu ser jag mer cool ut, skämtar Tomas om jacket i pannan.

Händelsen utspelade sig några minuter från slutet. Vild diskussion utbröt, Mora vill ha en utvisning på en Almtunaspelare för hög klubba, men i stället fick gästerna en tvåa.

Men domaren verkade ha koll på vad som verkligen hände. Han inte gav MIK numerärt överläge, för klubban som träffade Larsson tillhörde lagkamraten Jonathan Harty.

– Jaha, ja men då gjorde domaren rätt då.

Återstår att se om han är lika snäll i sitt omdöme om fredagens domare i FM Mattsson Arena.

– Södertälje vann stort (7–1) över Rögle och kommer med ett gott självförtroende. Men bara vi är ödmjuka, så ska vi se till att ta vara på deras misstag och straffa dem, säger Tomas.

Mattias Beck tvingades kliva av i onsdags, det ska dock inte vara någon fara för Södertäljematchen.