Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SLIK Snipers föll på målskillnad i Europa Leauge-kvalet.

SLIK:s unga inlinehockeylag föll på målskillnad när kvalet till Europa Leauge avgjordes i Köpings Ishall i helgen.

Sluttabell IHL Senior Herr: 1) Köping Inline, 10 poäng +38, 2) SLIK Snipers, 10 poäng +34, 3) Valbo Inline, 4 poäng -28, 4) Svealands Stars, 0 poäng -44.

SLIK (Selja-Långlets IK) mötte Köping, som hade förstärkt laget med ytterligare en landslagsman sedan förra helgen, i lördagens första match redan 09:00. SLIK hade ledning med 2-1 och vid full tid stod det 3-3.

SLIK krossade Svealands Stars med övertygande 19-2, mot Valbo Inline blev det jämnare och slutade 9-6. Efteråt var det mycket snack om att matcherna mot Köping borde avgjorts i sudden. SLIK-laget, som hade tuffast möjliga spelschema, fick även medhåll av domarna. Totalt spelade SLIK 10-10 mot Köping som dominerat inlinehockeyn i många år och är svenska mästare de senaste fyra åren.

SLIK:s stora stjärna var målvakten Isac Lindkvist som flera gånger var omutlig i kassen och räddade kvar SLIK i framförallt matcherna mot Köping.

Det kommer att bli ett minne för livet att det endast skiljde fyra mål för att få spela i Europa denna säsong. Nu får laget som under ledning och mycket stort engagemang genom Totto Westling, träna hårt och komma igen om ett år och försöka få revansch på Köping.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel