Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slätta ställs mot Brage efter ny cupskalp

I helgen inleder Slätta SK Dalafyran. Men redan nu kan laget förbereda sig för match mot Brage i kvalet till Svenska Cupen i maj.
– Något att se fram emot, säger Slättas tvåmålsskytt Henrik Nordahl.

Annons

Slätta har redan slagit ut division 3-laget IFK Mora i kvalet till svenska Cupen. På onsdagskvällen var det Avesta AIK som fick se sig besegrade av division 4-laget, efter en klar 4-1-seger.

Slätta satte hög press från start mot ett reservbetonat Avesta AIK och fick en tidig utdelning genom Henrik Nordahl.

– Det var viktigt med det tidigare målet, sedan fortsatte vi att pumpa på och höll positionerna bra, egentligen genom hela matchen, säger tvåmålsskytten Nordahl.

Men innan hans 3-0-mål som blev spiken i kistan, hann Gustav Runström med en elegant lobb som gav 2-0 i mitten av den första halvleken.

Segern var dock odiskutabel, och mot slutet fick också Omar Mahamed Hussein skriva in sig i målprotokollet efter att ha verkställt Slättas fjärde mål.

Nu väntar Brage i final av kvalet till Svenska Cupen. Men just nu ligger ändå fokus mot seriepremiären i Dalafyran till helgen.

Hur bra är ni egentligen?

– Jag vet inte, men just nu känns det riktigt bra (skratt), säger Henrik Nordahl.

Och fortsätter:

– Defensiven har vi förbättrat rejält sedan förra året. Vi har hållit många nollor i träningsmatcherna. Idag tycker jag att vi styr upp det bra när de sätter press på oss i slutet av den första halvleken.

Och nu väntar Brage?

– Ja, det ska bli skitkul att få mäta sig med ett lag av deras kaliber. Det är något att se fram emot, säger tvåmålsskytten.