Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slätta ställs mot Brage efter ny cupskalp

I helgen inleder Slätta SK Dalafyran. Men redan nu kan laget förbereda sig för match mot Brage i kvalet till Svenska Cupen i maj.
– Något att se fram emot, säger Slättas tvåmålsskytt Henrik Nordahl.

Annons

Slätta har redan slagit ut division 3-laget IFK Mora i kvalet till svenska Cupen. På onsdagskvällen var det Avesta AIK som fick se sig besegrade av division 4-laget, efter en klar 4-1-seger.

Slätta satte hög press från start mot ett reservbetonat Avesta AIK och fick en tidig utdelning genom Henrik Nordahl.

– Det var viktigt med det tidigare målet, sedan fortsatte vi att pumpa på och höll positionerna bra, egentligen genom hela matchen, säger tvåmålsskytten Nordahl.

Men innan hans 3-0-mål som blev spiken i kistan, hann Gustav Runström med en elegant lobb som gav 2-0 i mitten av den första halvleken.

Segern var dock odiskutabel, och mot slutet fick också Omar Mahamed Hussein skriva in sig i målprotokollet efter att ha verkställt Slättas fjärde mål.

Nu väntar Brage i final av kvalet till Svenska Cupen. Men just nu ligger ändå fokus mot seriepremiären i Dalafyran till helgen.

Hur bra är ni egentligen?

– Jag vet inte, men just nu känns det riktigt bra (skratt), säger Henrik Nordahl.

Och fortsätter:

– Defensiven har vi förbättrat rejält sedan förra året. Vi har hållit många nollor i träningsmatcherna. Idag tycker jag att vi styr upp det bra när de sätter press på oss i slutet av den första halvleken.

Och nu väntar Brage?

– Ja, det ska bli skitkul att få mäta sig med ett lag av deras kaliber. Det är något att se fram emot, säger tvåmålsskytten.

Annons