Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slarv fällde IBF

IBF Hedemoras premiär hemma mot Hagfors blev en svängig historia inför 320 åskådare i Vasahallen.
Gästerna hämtade upp ett tremålsunderläge och vann efter förlängning med 8–7.
– Inte alldeles orättvist, även om vi självklart hade hoppats på fler poäng, säger IBF-tränaren Johan Morelius.

Visst kunde det ha blivit tre poäng och det såg onekligen så ut när Mattias Ager satte 6–3 efter 16.27 i den andra perioden. Men IBF saknade förmågan att stänga matchen. Dessutom är ju en tremålsledning i innebandy långtifrån säker, i synnerhet mot ett lag som Hagfors, som aldrig ger sig. Värmlänningarna hamnade i underläge flera gånger, men bet sig kvar på ett beundransvärt sätt.

– Deras 6–4-reducering i slutet av andra perioden kändes väldig onödig, säger Morelius.

I sista perioden gjorde Hagfors tre raka mål, i spel fem mot fem, fyra mot fem och fem mot fyra innan Hedemora, med nio sekunder kvar, kvitterade genom nyförvärvet Jonathan Sundberg.

– Kvitteringen var givetvis skön, men totalt sett slarvade vi för mycket. Det känns som att vi inte är tillräckligt samspelta än, säger Morelius som fick se Hagfors knipa tvåpoängaren efter 2.30 i förlängningen.

Trots förlusten fanns det glädjeämnen i Hedemora. Nämnde Sundberg, som i förra veckan sa till DT-sporten att han är i Hedemora för att göra poäng, levde upp till förväntningarna och blev tremålsskytt. I 19-årige Dennis Särnebro, ny från Säter, har IBF fått ett kraftfull back.

– Kul att se. han har ju aldrig spelat på den här nivån tidigare, säger Morelius.

Duktiga i hemmalaget var även Linus Harald och Pierre Ahlbom.