Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slår in julklappar till behövande barn

Även i år slår Väntjänsten i Säter in julklappar som sedan skickas till behövande barn. I år har Väntjänsten fått hjälp av Internationella Gruppen med julklappsinslagningen.
– Vi kommer att skicka mellan 250 och 300 julklappar, säger Anna-Lena Nihlman, samordnare för Väntjänsten.

Under två dagar har Väntjänsten och Internationella Gruppen samlats i Coriandergården i Säter och slagit in julklappar som ska skickas till behövande barn i Polen och Litauen.

– Vi har gjort detta under många år nu, jag vet inte hur många år det är. Under onsdagen var Väntjänsten här och i dag (läs torsdag) är det Internationella Gruppen som slår in julklapparna. Vi kommer att skicka mellan 250 och 300 julklappar och det är ungefär lika många som det brukar bli. Julklapparna skickas i väg redan i eftermiddag, tillsammans med flera säckar fyllda med kläder, berättar Anna-Lena Nihlman.

Julklapparna handlar i första hand om gosedjur och leksaker. Ett och annat pussel blir också inslaget.

– Vi har fått många jättefina saker skänkt till oss, i första hand från Säterborna, men även från människor i grannkommunerna. Vi har samlat in sakerna under oktober och detta är finalen kan man säga. Vi samarbetar med Emmaus i Borlänge, säger Anna-Lena Nihlman.

Själv inslagningen av julklapparna går som en dans.

– Vi har rutin på detta, det har gått väldigt bra hittills, tycker Anna-Lena Nihlman.

Efter att paketet har slagits in sätts en etikett med ålder och kön på julklappen.

– Vi försöker att åldersbestämma paketet, alltså vilka åldrar de passar bäst till. Dessutom skriver vi om julklappen passar bäst till en flicka eller en pojke, berättar Anna-Lena Nihlman.

Göte Widström erkänner att han inte har slagit in så många paket ännu.

– Men jag har hjälpt till genom att laga saker som har varit trasiga, tillägger han.

– Göte är ju som tuppen i hönshuset här, bland alla damer, säger en av kvinnorna som slår in paket.

– Det låter det! Ja, det var allt något "äggsta", skämtar Göte och ser till att stämningen i Coriandergården är på topp allteftersom högen med färdiga julklappar växer.