Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slängde cykel genom skyltfönster

En 25-årig man från Borlänge har av Falu tingsrätt dömts till 5 000 kronor i böter för skadegörelse. Detta efter att rätten anser det bevisat att han slängt en cykel genom ett skyltfönster hos Ica Nära i Dala-Floda.

Annons

Det var den 1 maj i år som ett av Icabutikens skyltfönster krossades genom att någon slängde en cykel mot den stora glasrutan. Vittne till händelsen blev en kvinna och hennes man som både såg cykeln kastas och hur gärningsmannen därefter gick till en busshållplats där ytterligare två personer uppehöll sig. Tillsammans försvann de tre därefter från platsen.

Kvinnan hade dock noggrant lagt märke till gärningsmannens klädsel och då de en stund senare stötte på varandra igen bad kvinnan därför den misstänkte att legitimera sig.

En anmälan gjordes också till polisen där 25-åringen pekades ut som gärningsman.

Själv har han hela tiden nekat till att ha kastat cykeln. Han har medgett att han befunnit sig på platsen och att han också hört hur larmet vid Icabutiken utlösts. Själva händelsen har han dock inte sett något av.

Kvinnan har dock sagt sig vara säker på att den person hon krävde på legitimation också är den som kastade cykeln. Utöver klädseln lade hon också märke till hans kroppsbyggnad. Allt detta stämde också överens med den person hon senare konfronterade. Ingen av de övriga bar heller kläder som skulle kunnat förväxlas med 25-åringens.

Rätten anser det därför styrkt att 25-åringen är skyldig och dömer honom till 50 dagsböter à 100 kronor för skadegörelsen. Han ska dessutom ersätta Ica Nära med 3 500 kronor för den krossade rutan samt betala 500 kronor till brottsofferfonden.