Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slalombacken rustas för knappa miljonen

Både Toppstugan och slalombackens servicehus ska rustas det närmaste året. Kostnaden beräknas till knappa miljonen kronor.
– Tanken är så. Vi håller på att titta på det här, säger kommunens projektledare Janne Lithell.

Annons

Rättviks slalombacke tillhör vintertid en av de ädlare begivenheterna i bygden. Upprustning av Toppstugan och utbyggnad av servicehuset kommer inte bara skidåkarna till nytta.

– Det skapar också bättre förutsättningar för arrendatorerna, säger Lithell.

I dagsläget är det slitet både här och var i slalomanläggningen. Knappa miljonsatsningen är ett led i att göra anläggningen med attraktiv. Arbetena beräknas komma i gång ganska snart. Under skidsäsongen tas paus i byggandet för att åter komma i gång framåt vårkanten.

Kommunen äger både Toppstugan och servicehuset. I Toppstugan ska i första hand fyra toaletter bytas ut, installering av värmeinsats i öppna spisen samt en grundlig översyn av balkongen. Servicehusets utbyggnad blir i form av moduler som köps in nya eller begagnade. Allt för att skapa bättre förutsättningar för skiduthyrning. Investeringsbudgeten för hela satsningen ligger på 700 000 kronor.