Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slakteriföretag begär ersättning

Annons

Ett slakteriföretag i Norberg begär ersättning på 280 000 kronor från staten för att dalapolisen beordrat företaget att lämna ifrån sig slaktdjur som slakteriet menar att de hade rätt till.

Gården som ligger i Malungsforstrakten därifrån djuren kom, fick förra året djurförbud av länsstyrelsen. Norbergsslakteriet kom då överens med gården om att ta över skötseln av ett antal betesdjur. Slakteriet hade fordringar på gården som man ville bevaka.

När djuren efter någon månad fördes till slakt i Norberg grep polisen in. Polisen menade att djuren skulle skickas till ett annat slakteri och hotade därför med anmälan om brott om inte Norbergsföretaget lämnade ifrån sig djuren.

Slakteriet bad om att få köpa djuren men man fick då ett nekade svar från polisen.

Norbergsföretaget vill efter vedermödorna ha ersättning för de kostnader som uppstått vid skötseln och transporterna och hävdar att polisen antingen i ett tidigare skede borde ha stoppat flytten av djuren eller låtit företaget köpa djuren.

Dessutom pekar Norbergsslakteriet på att djuren hade besparats flera långa transporter om polisen låtit djuren få slaktas i Norberg.

Mer läsning

Annons