Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Umgås med vänner är guld för Susanne

/
  • Susanne trivs med livet, framför allt i familjens sällskap vilket är lika med tre barn och hunden Kipper, som syns i bakgrunden.
  • Susanne Johansson fyller snart 50 år. Ännu är hon inte riktigt säker på hur födelsedagen kommer att firas.– Kanske blir det en fest hemma. Eller också kan det dyka upp en överraskning, ler Susanne

Den 3 januari 2012 fyller Susanne Johansson 50 år. Ännu är hon inte riktigt säker på hur födelsedagen kommer att firas.
– Kanske blir det en fest hemma. Eller också kan det dyka upp en överraskning, ler Susanne

Annons

Det är en glad och spontan tjej, som tidningen träffar inför den stora dagen. Susanne trivs med livet, framför allt i familjens sällskap vilket är lika med tre barn och hunden Kipper.

Annars är umgänget med vänkretsen guld värt för Susanne. Hon har arbetet större delen av sitt liv inom sjukvården, som undersköterska.

– Men just nu är jag arbetssökande. Under de senare åren har jag var anställd på timmar.

När landstinget nyligen skar ned på bemanningen så är jobbet inte lika givet längre.

– Det är den enda nackdelen med att bli äldre. Annars ser jag bara fördelar. Jag har några underbara år framför mig och försöker verkligen att leva i nuet, anser Susanne.

En av hennes stora hobbys är att dansa.

– Framför allt tycker jag om åka på kryssningar med en båt till Åland. Det brukar bli en cirka fem gånger per år på turer mitt i veckan när det finns två dansband att svänga loss till.

En annan stor hobby är att se skidåkning på TV.

– Varje helg vintertid är det högtidstunder för mig att få följa med svenskarnas framfart i längdåkning och skidskytte. Mina favoriter är skidåkaren Charlotte Kalla och skidskytten Helena Ekholm.

När det drar ihop sig till Vasalopp blir Susanne aktiv på dansgolvet vid Vasaloppsbalen efter att hon sett målgången hemma på TV.

Nämnas kan att Susanne var lite av en tv-kändis i början av 90-talet. Inom loppet av några veckor var hon med i två olika dajtingprogram. Hon vann båda gångerna och fick välja träffar med två killar.

Hennes stora idol är annars komikern Robert Gustavsson. Hon hoppas att få kunna se honom live så småningom i någon show.

– Känner jag mig lite nedstämd någon gång är en liten dos av Robert Gustavssons komik på dvd den rätta ordinationen för att få känna glädje igen. Dessutom det toppen av även få lyssna på Larz Kristerz på cd, konstaterar Susanne.

Mer läsning

Annons