Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivsam countrykväll hos PRO Grytnäs

/
  • Country Select bjöd PRO Grynäs pensionärerna på en underbar musikstund.

Country/bluegrassbandet Country Select vann åhörarnas hjärtan vid april månads trivselkväll.

Annons

Samtliga i gruppen har, eller har haft en stark anknytning till vården i Avesta. Anette Blomqvist som sjuksköterska, Gunnar Ekeroth och Ray Thuman som läkare. Lars-Åke Carlsson däremot, har ett förflutet som rektor i Avesta. Men att ta hand om elever och lärare, måste väl också räknas som vård.

Det samspelt gänget bjöd på en fin och njutbarkavalkad av Country och bluegrassmusik. Applåderna blev många och hjärtliga när gruppen tackade för sig och avslutade med en countrylåt med nyskriven svensk text som beskrev något om 50-talets Avesta.

Men innan countrystämningen infann sig ställde Olle Kronberg frågan till publiken om de mådde bra. Svaret blev naturligtvis ett rungande bifall. Men Olle kunde redovisa Statistiska Centralbyråns rapport där det framgår att pensionärerna i Avesta kommun använder flest mediciner av alla Dalarnas pensionärer.

Underlaget gäller personer 80 år och äldre. I Avesta äter 50 procent i den gruppen mer än tio mediciner om dagen. De friskaste dalapensionärerna finns i Gagnef. Där var det, enligt statistiken, bara 38 procent som var beroende av tio tabletter per dag

Det finns tydligen all anledning för oss pensionärer att ifrågasätta överutskrivningen av tabletter.

Olle Kronberg

Mer läsning

Annons