Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffengänget reste till 93-åring i Hallsta

/
  • Träffengänget från PRO Mjälga-Östermalm i Borlängesamlade samlade tillsammans med den till Hallstahammar nyligen flyttade vännen och medlemmen Vanda Hermansson.
  • Vanda Hermansson (i rullstol) deltar i Träffengängets framträdande.
  • Kenneth Holmberg står på knä och sjunger för Vanda Hermansson.

Lördagen den 20 maj besökte Träffengänget från PRO Mjälga-Östermalm Lövåsens äldreboende i Hallstahammar.
Det var sex musiker samt tolv sångare som gav sig ut på turnén.

Annons

Anledningen till resan var att 93-åriga Vanda Hermansson, som deltagit i kören i 25 år, flyttat från Siljansterrassen i Borlänge, till detta äldreboende. Hennes ena dotter med familj bor i Hallstahammar och Vanda har inga andra knytningar till Borlänge än Träffengänget.

När kören anlände till Hallstahammar bjöds man på mat på boendets restaurang och därefter underhöll de i samlingslokalen för de boende där. Det sjöngs och spelades under en och en halv timmes tid. Vanda Hermansson, som alltså tillhört kören i 25 år, sjöng med i låtarna och hon fick även tillfälle till att läsa någon dikt.

Publiken bestod av boende och personal på Lövåsen samt även några anhöriga. Repertoaren som Träffengänget har är ju bland annat gamla kända musikstycken så detta inspirerade självklart även till allsång. Framträdandet var otroligt uppskattat av både Vanda och den övriga publiken.

Efter lite fika drog kören norrut igen och lämnade efter sig en mycket nöjd åhörarskara, som hälsade Träffengänget välkommen tillbaka.

Anders Jobs

Mer läsning

Annons