Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF-seniorer vädrade sina cyklar

/
  • Längs cykelturen fick deltagarna också svara på frågor i en tävling.
  • SPF Mora har i strålande försommarväder varit på cykelutflykt till Selberg.
  • En grupp Moraseniorer njuter av såväl omgivningen i Selbäck som det fina vädret.

Ett 40-tal spänstiga SPF:are från Mora var i slutet av maj ute på cykeltur till Selbäck.

Annons

Man samlades vid Ishallen för att förse sig med ett frågeformulär, att användas på färden ut till Selbäck. Det var 12 frågor uppsatta längs vägen, så det blev att använda hjärncellerna också. Efter att ha avverkat halva sträckan kom vi fram till en vätskekontroll. Det bjöds på saft som smakade riktigt bra i detta fina solskensväder.

Väl framme i Selbäck hälsades vi välkomna av Friskvårdskommitténs Affe Björkman och som genast bjöd oss på varm korv och dryck. Detta skedde tillsammans med trevlig underhållning av Ruth & Gänget, som hade Björn Wass med sig och som både spelade och sjöng.

Efter detta fick vi ta fram lapparna och få de rätta svaren på frågorna. Prisutdelning blev det också. Många glada vinnare fick gå fram och hämta små fina dalahästar, allt under publikens jubel. Nu ropades det ut att vi fick ställa oss i kö för att hämta kaffe med hembakat bröd, så vi satte oss ner vid borden och njöt av detta medan solen strålade på oss.

Nästa punkt var de populära numrerade pingisbollarna. Dags att köpa och skriva upp namn och nummer på ett papper. Dessa bollar släpptes sedan i bäcken, som rinner alldeles intill och de åtta första bollarna som först kommer fram till bron blir plockade med håv och är alltså de vinnande pingisbollarna. Nu steg spänningen igen när numren lästes upp och alla var förväntansfulla och nyfikna på vilka som vann. Det ropades fram åtta lyckliga vinnare som fick hämta sina vinster plus en till. Det kom nämligen en sista boll flytande och då bestämdes det att den skulle bli sista vinsten. Då blev det alltså nio vinster.

En mycket trevlig eftermiddag avslutades med att ordf. Stig Sjöholm tackade Affe Björkman för detta fina engagemang och ett stort tack till alla som kommit hit idag, vare sig vi cyklade eller åkte bil. Nästa evenemang blir den 12 juni med kyrkbåtsrodd i Nusnäs.

Ing-Mari Kullander

Mer läsning

Annons