Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF-grupp på resa till Alperna

/
  • Gunvor och Lasse Sundberg är personerna bakom denna lyckade resa till Alperna som SPF-föreningarna i Älvdalen och Mora nyligen genomfört.

SPF-föreningarna i Älvdalen och Mora har varit på resa till österrikiska Alperna.

Annons

40 personer gav sig iväg på en resa till Österrike. Malmö var första övernattningen, andra stoppet Berlin. Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor och rester av Berlinmuren var guidens hållpunkter.

Stora delar av Berlin var just den här dagen avspärrade p g a Barack Obamas besök. Han hade liksom 200 000 andra personer kommit till Berlin för att fira 500-årsminnet av att reformationen inleddes.

Dagen därpå ett stop i Dresden, Europas mest sönderbombade stad under andra världskriget. Vidare till Prag med stadsvandring och övernattning.

Den fjärde dagen anlände vi till vårt mål Bad Gastein, en gammal kurort som numera är ett turistparadis. En vecka med vandringar, utflykter, österrikisk afton, vinprovning, hästskjutsutflykter och goda middagar.

Med på resan var naturligtvis Gunvor och Lasse Sundberg, de som i 17 år planerat och möjliggjort många trevliga resor för oss SPF-medlemmar. Det här är den sista resan som de är med och planerar och arrangerar. Vi vill tacka dem för allt jobb de har gjort för oss under åren.

Lena Norin

Mer läsning

Annons