Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sollerökäring" roade på Majstångsbacken

/

Britt-Liz har gästat SPF i Mora där hon spelade och sjöng tillsammans med Mats Jonsson.

Annons

Lokalen på Majstångsbacken fylldes snabbt av förväntansfulla medlemmar. Under applåder kom så Britt-Liz och hennes medmusikant Mats Jonsson in. Britt-Liz har ju många strängar på sin lyra och är kanske mer känd som "Sollerökäringen". Där kunde man höra henne i ett radioprogram för några år sedan.

Britt-Liz berättade att hon var från Sollerön, men har även bott i Orsa, där hon startade Teaterbaren. Hon förklarade sedan de olika dialekterna mellan olika orter. Det blev meningar på soldmål, orsamål, älvdalska och rättviksmål. Detta gjorde hon med stor inlevelse.

Britt-Liz berättade att hon nu var ute på hal is. Hon har gjort ett folklustspel som kommer att gå av stapeln i sommar. Hon sjöng bl a Barbro Hörbergs låt "Med ögon känsliga för grönt".

Mats Jonsson, från Borlänge och en suverän musiker, sjöng en irländsk sång om ett flygbolag och om lågpris i alla former, men där allt gick fel. Publiken fick sig ännu ett gott skratt av denna entertainer. Långa applåder från publiken gjorde att det blev ett extranummer.

Resekommittén redogjorde för kommande resor och Friskvårdskommittén berättade om kommande aktiviteter. Nästa möte blir den 10 maj då ungdomar från Miranda musikskola underhåller. Den 17 maj är det sedan dags för frågetävlingen Hjärnkoll.

Ing-Mari Kullander

Mer läsning

Annons