Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siljan Runt på motionscykel

/
  • Vid Söderås missionskyrka hade Parkinsongruppen sitt eget Siljan runt, dock på motionscykel.

I lördags var det cyklister runt hela Siljan som alla trampade på allt var de orkade.
Några ur Orsa, Mora och Rättviks Parkinsongrupp gjorde dock turen på motionscykel.

Annons

Vid Söderås missionskyrka stod fyra stycken motionscyklar uppställda med framhjulen pekande ner mot Siljan och väntade på sina cyklister. Ballongerna fladdrade i den friska vinden och det regnade, men det hindrade inte gänget från Orsa, Mora och Rättviks Parkinson träningsgrupp.

Det var Siljan runt som gällde även här och efter en gemensam uppvärmning började det cyklas. 10 personer var med och cyklade. Trippmätare nollställdes och cyklarna hölls rullande i 45 minuter. Siljan låg framför och utsikten gav lite extra ork.

Cyklingen är andra etappen i gängets egen komponerade svenska klassiker. De kallar det för en Dala klassiker. Tidigare i vintras åkte de "Park Vasan" på sjön Opplimmen och fick ihop 18 km med spark, skidor och rollator.

Regnet tilltog och det blev fikakontroll inne i Missionskyrkan och det konstaterades att kylan och regnet tog ut sin rätt och cykelloppet avslutades. Hade vädret bara varit lite varmare så enades alla deltagarna om att de hade kunnat cykla ett pass till. Den sammanlagda sträckan blev nu hela 48 km. Gänget sa att nästa år då tar vi hela Siljan Runt.

Parkinson gruppen vilar inte under sommaren utan ska på teaterresa till Ingmarsspelen och även dansa Tango en dag med tangolärare Peter Buchar. Nästa etapp i deras klassiker sker i slutet på sommaren och är vatteninspirerat. De ska då gå i vattnet vid Långbryggan i Rättvik. Alla med Parkinson är välkomna att delta.

Mer läsning

Annons