Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ProLiv-möte med nyttiga mattips

/
  • Föredragshållaren Isa Wallmyr längst till höger, avtackas av Arne Ludvigsson ordförande i ProLiv Dalarna och Monica Gabrielsson ordförande i Bröstcancerföreningen i Dalarna.

Pro Liv Dalarna har haft årsmöte på Kristinegården i Falun. Ett 40 tal medlemmar deltog och fick sig bland annat nyttiga mattips till del.

Annons

Föreningen verksamhet under fjolåret hade haft fokus på kortare väntetider, verka för att alla män från 45 år och äldre erbjuds PSA-test samt behoven av kontaktsköterskor. Samtliga i styrelsen återvaldes med Arne Ludvigsson som ordförande.

Efter årsmötesförhandlingarna anslöt deltagarna från Bröstcancerföreningen i Dalarna, som också hade haft årsmöte, för att gemensamt lyssna på årets föredragshållare, matpratare Isa Wallmyr.

Hon berättade om vikten av ett sunt liv med rörelse, sömn, frisk luft och bra mat, gärna ekologisk. Självklara saker som vi tappat bort i vår stressade och konstlade värld.

Många grönsaker som vi förr använde börjar komma tillbaka. Hackad grönkål med valnötter och lite rapsolja blir en utmärkt sallad, som exempel. Föredraget byggde på boken "Mat som stärker och tankar som inspirerar" som skrivits av Wallmyr och Welin.

Åhörarna kände sig både stärkta och inspirerade efter föredraget. Kanske ligger det något i vad läkarkonstens fader, Hippokrates, yttrade redan för 2500 år sedan: "Låt maten vara din medicin och medicinen vara din mat."

Arne Ludvigsson

Mer läsning

Annons