Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Krylbo på hemlig busstur

/
  • Rosenlöfs Tryckerimuseum var ett av besöksmålen då PRO Folkärna Krylbo i förra veckan var ute på hemlig resa.

PRO Folkärna Krylbo anordnade en hemlig resa den 23 maj.

Annons

Lite molnigt och inte så varmt när bussen hämtade upp resenärer vid PRO-gården, Krylbo. Lars Forsberg rattade bussen mot Avesta och Grytnäs för att hämta upp fler resenärer så fortsatte vi  mot Kungsgården.

Första anhalt var Rosenlöfs Tryckerimuseum där vi blev vi guidade runt i det gamla tryckeriet som har anor från 1800-talet men lades ner 1974 p g a dålig lönsamhet. Då lämnade man arbetsplatsen och allt blev kvar.

1983 öppnades platsen igen som bruksgrafiskt museum. Man trycker fortfarande saker på beställning som t ex visitkort. Det var fanns mycket intressant att se. Efter lunch på det fina Brukshotellet i Långshyttan tittade vi oss omkring  i de många fina rummen.

Så var det dags att stiga ombord på bussen som förde oss till Biografmuséet i Säter. Stefan tog emot oss där och guidade oss in i biografsalongen, där vi fick se gamla filmer och TV-program från 1950-talet och framåt.

Det var mycket nostalgi och igenkännande. Efter filmvisning fick vi gå runt och se bl.a. en buss som förr användes vid TV-inspelningar. Besöket där avslutades med kaffe med dopp. Efter en mycket trevlig och nöjesrik dag var det dags för hemfärd.

Under resans gång hade passagerarna fått svara på Stockholmsslang och det var fyra stycken som hade 11 rätt av 12.

Margareta Forsman, reseledare delade ut pris till dem och tackade samtidigt alla som varit med på resan.

Monica Bourelius

Mer läsning

Annons