Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Grytnäs på revyresa

/
  • Väl framme i Breven var det skönt att få sträcka på benen efter tre timmar i bussen.
  • Det förväntansfyllda paret Gun och Robert Källman i funderingar om vad Hjalmar skulle berätta om Hustrun Hilda den här gången?

Den 24 mars gjorde 34 intresserade PRO-are en resa till Brevens Bruk, ett med ett före detta  i södra delen av Askers socken i Örebro kommun.

Annons

Där finns en väl bevarad bruksmiljö med  från 1700-talet. Nu var det dock inte det historiska intresset som var orsaken till resan, utan Peter Flacks revy "Varning för Hjalmar".

Peter Flack, alias Hjalmar, verkade ha laddat mer än vanligt inför kvällens två och en halv timme långa föreställning. Som vanligt skrattade det nog mest vid Hjalmars berättelser om käringen Hilda.

I programbladet förklarar Peter Flack varför han valt att spela revyn i en liten teater mitt ute i ingenmansland. Salongen har bara 303 sittplatser vilken kan verka lite mot de teatrar där Peter Flack tidigare satt upp sina revyer.

– Jag vill vara "gubben mot strömmen", förklarar han. l dag får kommunpolitiker och penninghungriga arrangörer stjärnblänk ,i ögonen så fort någon nämner ordet "multiarena". Det är oftast en jättelada där största delen av publiken får följa artisteriet på stora tv-skärmar.

Peter vill, som andra revyartister, skapa kontakt med publiken. Det sker inte med storbildsskärmar. Därför har han valt att framföra revyn, på Bruksteaters microarena. Ytterligare en anledning är hans mamma föddes här i Breven på 20-talet och här i trakten har delar av hans släkt funnits. Den lilla teaterlokalen gjorde att även vi som satt på balkongen längst bak från scenen, såg till och med mimiken i skådespelarnas ansikten.

Medlemmarna från PRO Grytnäs fick uppleva en härlig kväll med mycket skratt tillsammans med Peter Flack, alias Hjalmar och resten av gänget, Marie Kühler, Peter Kjellström, Amanda Flack, dansgruppen Sisters in Arms och Stephan Bergs Ute-Brass. 

Olle Kronberg

Mer läsning

Annons