Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margot Norstad

Annons

Den 12 augusti kom budet att Margot avlidit under natten. Budet var väntat, och som hennes situation var, var det också efterlängtat. Hon hade givit allt hon hade att ge.

Margot blev för mig och bröderna en ny mamma efter den tragiska olycka som drabbade familjen julafton 1969, då våra föräldrar och lillebror omkom i en trafikolycka. Familjen, vi kan likna den vid ett hjul, där Margot var navet som såg till att hjulet kunde snurra vidare. Margot var klippan för oss alla.

1974 föddes sonen Patrik. Margot var ensamstående med honom, och vi bröder fick bli "fadersgestalter" för honom, vilket vi med glädje blev.

Livet levde sedan vidare med oss alla. Vi bröder blev äldre, så Margot kände nog att vi kunde klara oss själva. Hon träffade Per-Erik, och senare flyttade hon och Patrik hem till hans inköpta hus i Lisslanders. Där fick de leva tillsammans.

Tiden gick. Patrik växte upp, för att sedan flytta hemifrån och bilda egen familj.

För cirka ett år sedan drabbades Margot av cancer. Hon kämpade tålmodigt med sin sjukdom, operation i Uppsala, behandling i Mora. Tyvärr gick inte sjukdomen att bota, utan den tog överhanden över hennes liv. Hon kunde vara hemma under sjukdomstiden där hon också fick somna in lugnt och stilla.

För vad hon var och varit för oss alla framför vi ett sista tack och farväl. Må Margot vila i frid.

Syskonen genom "lillebror" Bo

Mer läsning

Annons