Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valter Gikalov, Falun

/

När golfsäsongen 2018 startar finns inte Valter Gikalov med oss.
Vi, säkert många med oss på Dalsjö GK, kommer att sakna dig oerhört mycket. Du var en av klubbens stora profiler, alltid vänlig och med glimten i ögat.

Annons

Valter hade en lång karriär som duktig idrottsledare, under många år ishockeytränare, som med sitt glada skratt byggde vänskap. De här fina egenskaperna kom fram och förgyllde vår tid tillsammans.

Resonemanget kring Dalaidrotten, lagen som berörde, insatserna, fanns där hela tiden.

De senaste åren fick vi, bland annat, njuta av Valters sällskap i något som vi kallade för Stadskampen. Två golfspelare från Falun (Valter och Pelle) mot två golfspelare från Borlänge (Hasse och Bjussa). Det var på en vänskaplig, socialt underbar, nivå, där samvaron var det viktiga.

För utomstående är det svårt att beskriva hur roligt vi hade under de här tillfällena. Vi strosade fram över gräset. Skratten avlöste varandra, samtidigt som vi ändå försökte prestera ett bra golfspel och sänka våra handicap. Tävlingsmomentet fanns där, men på precis rätt sätt.

Ett bland många härliga minnen från de här åren, ett som alltid kommer att finnas med oss, är historien om de två gummiankorna. Säkert är det en del av medlemmarna i Dalsjö GK som hört berättelsen, och som påminns om ankorna på den lilla promenaden mellan hål 12 och 13.

Har ni inte hört den, kom gärna och fråga oss.

Det här var ett av Valters små bus som han skrattade allra hjärtligast åt. Vår förhoppning är, att de glada små gummiankorna ska få en liten plats på Dalsjö GK – om inte annat för att påminna om Valter.

Vårt golfspel går vidare under sommaren 2018, men utan Valter.

När gräsmattorna nu snart grönskar byter dessutom vår lilla interna tävling namn till ”Valters minne”.

Hasse Gustafsson, Bjussa Johansson, Pelle Marklund

Mer läsning

Annons