Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsten Sundén, Falun

Genom Torsten Sundéns bortgång har en genuin folkrörelseperson gått ur tiden.

Annons

Torsten var en känd profil inte bara i Karlsbyheden och Falun, utan i stora delar av Dalarna, både genom sitt arbete som utbildningschef på Landstinget samt inte minst genom att han drev dansbanan ”Sundéns loge” i Karlsbyheden under 18 år. Torsten blev 83 år. Under sin levnad fick han mer uträttat än de flesta. Han brann främst för utbildning, fritid och idrott.

Torsten kom med i Centerpartiet efter det att han återvänt till hembygden, Karlsbyheden, i mitten av 1970-talet. Då hade han hunnit utbilda sig till lärare, bildat familj och arbetat flera år som lärare på olika håll i landet.

Efter pensioneringen från landstinget engagerade han sig i Centerpartiet ytterligare i början av 90-talet och fick flera förtroendeuppdrag. Torsten var vice ordförande i fritidsnämnden åren 1998 till 2002. Han satt i kommunfullmäktige i Falun, först som ersättare och åren 2002 till 2006 som ordinarie ledamot. Han var i flera år ledamot av Centerns kretsstyrelse, bl a som sekreterare. Han var även nämndeman vid Falu tingsrätt under flera år.

Förutom att Torsten drev Sundéns loge var han aktiv i det mesta som rörde hembygden. Han var en av de drivande krafterna bakom den konstfrysta bandybanan i Karlsbyheden samt elljusspåret som binder samman Sundborn, Danholn och Karlsbyheden.

Torsten var en genuin människa. Rakryggad och drog sig inte för att säga sin mening. Han förenade tron på individens egna möjligheter till utveckling, med stark tro på kollektivet vare sig det gällde Mellanskog, viltvårdsområde eller föreningsliv i allmänhet.

Vi sörjer hans bortgång, men minns med värme hans insatser.

För Centerpartiet i Falun

Dan Westerberg, Anders Bengtsson

Mer läsning

Annons