Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsten Löfgren, Falun

Till minne av Torsten Löfgren.

Annons

Ingen av oss i Rotaryklubben Kopparvågen i Falun hade en tanke på att det kunde vara vår medlem Torsten Löfgren det avsåg när vi i Dalaradion och SVT Dalarna hörde att en 79 årig falubo med 55 Vasalopp bakom sig hade segnat ner i Vasaloppsspåret vid Vasslan mellan Evertsberg och Oxberg och avlidit. Men så var det. En vältränad skidåkare och orienterare som levde för sina idrotter dog också i det spår han körde för 56 gången.

Torsten var urtypen för en svensk föreningsmänniska som var beredd att offra mycket av sitt liv i vårt paljettliknande föreningsliv. Född och uppvuxen i Orsa kom han för studier till Falun där han lade grunden för sin skogliga utbildning till skogsmästare i  Garphyttan. Som orienterare och skidåkare representerade han Karlsbyhedens IK där han vann stora framgångar som aktiv.

Mest är han dock känd för sin ledarförmåga där han fick stor nytta av sitt  organisationssinne och klarsynthet för planering och genomförande. Utöver att under flera år vara tävlingsledare för Sveriges största ungdomsorientering Daladubbeln hann han med att vara ordförande i Dalarnas orienteringsförbund och sekreterare i Veteranklubben i Vasaloppet d v s för de som åkt mer än 30 Vasalopp.

I  Rotaryklubben Kopparvågen var han en omtyckt och uppskattad medlem som även innehöll ett års presidentskap. Till detta kan även läggas hans stora intresse för sång  som gjorde honom till kvartettsångare och körmedlem i olika körer.

Vi minns en medlem utöver det vanliga. Må ditt engagemang för idrotten och föreningslivet leva vidare.

Rotaryklubben Kopparvågen i Falun /Torsten Sundén  

Mer läsning

Annons