Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tore Strand, Gopa, Sågmyra

Den 7 mars avled Tore Strand, Gopa, Sågmyra, i en ålder av 80 år. Tore var född i Stora Fabriken i Grycksbo men flyttade tidigt till Gopa där han bodde resten av sitt liv.

Annons

Under sitt yrkesverksamma liv arbetade Tore i många år med fastighetsservice vid Falu lasarett.

För egen del så är det genom mitt engagemang inom Bjursås Centerpartiavdelning och Bjursås församling som jag lärt känna Tore. Inom Centerpartiet har han varit en viktig person sedan tidigt 70-tal i form av styrelseledamot både lokalt och i kommunkretsen, samt kommunala uppdrag.

Inom Bjursås församling efterträdde han mig som ordförande i Bjursås Kyrkoråd 2002. Tore arbetade i åtta år som kyrkorådsordförande och skötte det med glans.

Tore hade under många år en fråga som han drev politiskt. Det gällde en busslinje mellan Leksand och Falun via Sågmyra. Han fick till slut gehör för sin tanke och hjärtefråga och 2010 infördes busslinjen, som nyttjades av många arbetspendlare och gymnasieelever från Leksand. Tyvärr försvann linjen i samband med Dalatrafiks så kallade Resanderevolution i augusti 2014.

Tore hade också ett stort engagemang för hembygden. Han var under många år aktiv inom Bjursås Hembygdsförening, Bjursås/Leksands fiskevårdsförening och lokala vägföreningar.

Det finns mycket mer att säga om Tore - Vi medlemmar inom Bjursåscentern och förtroendevalda inom Bjursås församling känner stor tacksamhet att få haft Tore bland oss under så många år.

Länge kommer vi att minnas honom som den öppna, jordnära, lite lågmälda, kunniga och positiva person som han var. En folkrörelsegärning har nått sitt slut. Han är saknad men livet måste gå vidare. Våra tankar går också i denna stund till hustrun Sigrid och barnen som förlorat en kär make och far.

Per Pettersson, Bjursås

Mer läsning

Annons