Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torbjörn Bergström, Djurmo

Torbjörn fattas oss.

Annons

Slink-in orkestern i Mockfjärd återstartades 2004 av Torbjörn med några till. Jag hade förmånen att få komma med under 2007, vilket blev för mig ett mycket trevligt sätt att umgås och spela tillsammans. Vi pratade mycket om musikens livsuppehållande kraft. Att vi blev både glada och pigga av att spela.

Torbjörn var en man som inte gjorde så mycket väsen av sig. Men jag minns hans underfundiga och mjuka humor som ofta kom fram då vi hade fikastund vid övningar och spelningar.

Han hade en speciell spelteknik på sitt dragspel. När vi andra stod för melodi och komp, fyllde Torbjörn ut så fint med vad vi kallade "krusning" i musiken. Det var mycket uppskattat.

När han efter en tids sjukdom blev så svag att han inte orkade bära dragspelet, fick han hjälp med det, och även att lyfta upp det i knät. För spela ville han.

På slutet när krafterna avtog alltmer, ville han ändå få vara med på Slink-in-träffarna och lyssna. Han var med så sent som på avslutningen i december 2017.

Det kändes fint att få hedra minnet av Torbjörn genom att spela i kyrkan vid begravningsgudstjänsten. De melodier som vi vet att han tyckte mycket om.

Nu har Torbjörn vandrat vidare och vi saknar hans medverkan i orkestern.

Lennart Lundin

Mer läsning

Annons