Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Daniels, Mora

Som tidigare meddelats har Stig Daniels avlidit i en ålder av 86 år. Närmast anhöriga är sönerna Mats och Nils med familjer.

Annons

År 1959 anställdes Stig som adjunkt i matematik och fysik vid gymnasiet i Mora, som han blev trogen till sin pensionering. Han var en intresserad och skicklig lärare. Matematik var hans favoritämne, men även som fysiklärare briljerade han med roliga och finurliga experiment. Eleverna var med på noterna och tyckte mycket om honom.

Vi kolleger hade alltid ett gott samarbete med Stig och när han senare blev studierektor och rektor var han alltid noga med att uppmuntra samarbete. Lärare i parallellklasser konstruerade gemensamma prov och bedömde dem tillsammans. I experimentella ämnen utbytte vi t ex tankar och idéer om lämpliga försök. Denna kultur av samarbete var utmärkande för Mora och till stor del Stigs förtjänst. 

För en lärare med mycket arbete är det inte så roligt att med kort varsel rycka in som vikarie för en sjuk kollega, men Stig var specialist på att med humor och sitt lättsamma sätt få folk att ställa upp.

Detta år visste Stig att han inte hade lång tid kvar att leva, men så sent som mindre än en vecka innan det var slut var han intresserad av samhällsfrågor, löste korsord och pratade matematik.

En kraftkarl, en skicklig matematiker och en god kamrat har lämnat oss.

Tack för gott samarbete.

Saknaden är stor.

Pensionerade kolleger genom Bo Wadman

Mer läsning

Annons