Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sören Gustavsson, Brunnbäck

/

Tidigt under fredagsmorgonen den 24 mars avled Sören Gustavsson oväntat i sitt hem i Brunnbäck. Han blev 61 år.

Annons

Sören växte upp i Skogsbo tillsammans med föräldrar och fyra syskon. Efter grundskolan utbildade han sig till industrimekaniker på Avesta Jernverks på järnbruksskola. Parallellt med jobbet på bruket arbetade han sedan även som deltidsbrandman.

Men hans intresse och engagemang för sina medmänniskor var starkt och efter en tid gick han vidare och utbildade sig till socionom i Örebro. Efter avslutade studier flyttade han till Västergötland. Där bodde och arbetade han på flera orter, bland annat inom den kommunala socialtjänsten, sedan som civilanställd inom försvaret, men fortsatt med sociala frågor. Han var även under en period anställd på Samhall i Skövde.

1991 gifte sig Sören med Agneta Lönn, en ungdomsbekant från Skogsbo som han fortsatt hade kontakt med åren han var borta från Avesta. De fyra barnen Linus, Philipe, Axel och Caisa kom sedan i rask takt. Familjen utökades senare med Moa, som blev som en dotter för Sören.

Familjen bodde i Mölltorp i Västergötland fram till 2003 då längtan hem blev för stark och flyttlasset gick norrut, tillbaka till Avesta.

Tillbaka i Dalarna arbetade Sören med personalfrågor på Previa i Borlänge, därefter under några år på skolkansliet i Sala för att sedan börja pendla till Falun och kris- och våldsmottagning för män.

Hösten 2016 började han en anställning som gruppchef på Samhall i Avesta.

Tillsammans med Agneta har Sören öppnat sitt hem för många barn och ungdomar som behövt en trygg plats och fast punkt i livet. Han ställde alltid upp och stöttade andra i sin omgivning som behövt stöd och tröst.

Sören älskade att umgås med sin familj och sitta och njuta med släkt och vänner, eller för sig själv, på sin altan i Brunnbäck. Höjdpunkterna var somrarnas resor runt i Sverige med husbilen. När Sören fyllde 50 rattade han bussen Bottenviken runt. Ett delmål var byn Sören i Tornedalen som han upptäckt på en karta när han var 7 år gammal.

Sören var känd för sin finurliga humor som var ständigt närvarande, både privat och i arbetet. Han hade glimten i ögat och för honom var glaset alltid halvfullt, aldrig halvtomt. Ingenting var omöjlig. Sörens kristna tro var också en viktig ledstjärna genom livet.

Familjen har med åren utökats med barnens respektive partners och för Sören var det en stor källa till glädje – ju fler desto bättre. När barnbarnet Neo sedan föddes 2015 var lyckan fullkomlig och Sörens stunder med honom präglades av fullständig glädje.

En älskad make, pappa, svärfar och farfar har lämnat oss allt för tidigt.

Sören lämnar ett stort tomrum efter sig och är mycket saknad av familj och många vänner. Men hans minne lever vidare och vi kommer för alltid att minnas alla fina stunder och skratt vi haft förmånen att få dela med honom.

Agneta och Linus, Philipe, Axel, Caisa och Moa med familjer och respektive.

Mer läsning

Annons