Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sid Huntley, Mora

/

IFK Mora FK sörjer. Sydney Sid Huntley har insomnat efter en längre tids sjukdom.

Annons

Sid verkade som tränare i IFK under åren 1980-84 och 1989, och är med sina fem år i klubben en av våra mesta tränare. Sid kom till Mora och IFK 1980 och hade då en framgångsrik tränarkarriär bakom sig, med seriesegrar i div 2 och allsvensk tid i såväl IK Sirius 1971-72 som Örgryte IS 1974-75 och också fyra år i IFK Malmö 1976-79 med snudd på avancemang till allsvenskan.

Sid hade medverkat i såväl Arsenal som Millwall, genomgått tränarutbildning på Englands tränaruniversitet Lilleshall, samt varit tränare i Australien innan han kom till Sverige 1970. Han gjorde ett bra lag av IFK, lade grunden till och formade under fyra säsonger 1980-1983 det så framgångsrika lag som några år senare kom att spela i div 1, då nivån under Allsvenskan.

Sedan lade Sid ner hela sin kraft på sitt reseföretag och det finns härliga berättelser om hans framfart och hur han rattade sin buss i de trånga alpbyarna. 1989 lockades Sid att göra comeback i IFK och lyckades då med bedriften att med ett mycket åderlåtet lag rädda IFK kvar i div 2.

Under senare åren var det mindre bollar än fotbollar, som upptog Sids tid och intresse. Han lade ner mycket tid, spelade och arrangerade tävlingar, rullade boulekloten.

Vi minns Sids engagemang, härliga svengelska, entusiasm och stora fotbollskunnande som kom att prägla IFK-fotbollen under många år. Vi är många i föreningen, spelare och ledare, vars tankar går till hans närmaste och en önskan om: vila i frid, Sid.

Sid skulle ha fyllt 83 år den 28 april.

IFK Mora Fotbollsklubb

Mer läsning

Annons