Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ronny Eriksson, Falun

Rådmannen Ronny Eriksson från Falun har den 11 januari avlidit i sviterna av en svår sjukdom.

Annons

Han var född i Arvika och var mycket musikintresserad, vilket bland annat visade sig i att han spelade trummor i dansbandet "Jösses" på 70-talet. Han kom sedan att ägna sitt yrkesverksamma liv åt juridiken och från 1994 som rådman, först vid Ludvika tingsrätt och sedan vid Falu tingsrätt.

Ronny Eriksson var en mycket skicklig domare och väldigt uppskattad av såväl arbetskamrater som åklagare och advokater. Han var knappast någon som gjorde särskilt mycket väsen av sig i större sällskap, men på tu man hand kom alla hans fina kvaliteter fram. Hans underfundiga humor, hans stora intresse för både musik och sport samt framför allt hans djupa kunskaper i de flesta former av juridik var något som karakteriserade honom. Det var alltid givande och ett nöje att få diskutera både arbete och hans övriga intressen med honom.

Ronny Eriksson var helt enkelt en riktigt fin människa och han lämnar ett stort tomrum efter sig, både som yrkesman, arbetskamrat och medmänniska. Han blev 61 år och sörjs närmast av sin mor i Värmland.

Lars-Erik Bergström, lagman vid Falu tingsrätt

Mer läsning

Annons