Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Lindqvist, Falun

En samlare och hedersman har gått ur tiden.

Annons

Rolf föddes i Falun 1933. Hans huvudsakliga gärning kom att ske inom det militära. Började som volontär vid Dalregementet och i början av 1950-talet blev det Signalskolan vid Marieberg i Stockholm. Han hade tjänstgöringar i både Gävle och Uppsala och kom tillbaka till Falun och Dalregementet 1966. Slutade som kapten och chef för Miloverkstaden. Han var aktiv inom regementets kamratförening.

Rolf var en riktig renässansmänniska med många strängar på sin lyra. Det teknik- och militärhistoriska låg honom särskilt varmt om hjärtat. Veteranbilar och motorcyklar kom tidig in i hans liv. Ett stort antal bilar och motorcyklar har genom åren passerat portarna i hans gagage och lador. Intresset för böcker gav upphov till ett omfattande fackbibliotek. Fotografering var ett stort intresse. Han blev tidigt medlem i den 1968 återbildade Dalarnes Automobil Klubb och satt i styrelsen i många år. I klubbtidningen bidrog han med artiklar och bilder. Hans bildintresse förde honom också till Korsnäsbygdens Historiska Forskargrupp där han satt med i styrelsen.

Rolf hade stora kunskaper om militära vapen och uniformer. Dalregementets Muséer har föremål från hans samlingar. Han korresponderade med samlarkollegor i hela landet och med Armémuseum i Stockholm.

Rolf som i många år bodde i föräldrahemmet i Haraldsbo flyttade för en del år sedan till äldreboende i Hosjö.

Alla hans vänner kommer att sakna honom mycket.

Jan A Rune

Mer läsning

Annons