Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragnhild Roos, Borlänge

/

Det blir oerhört tomt efter Ragnhild.
Hon har funnits med i mitt liv så långt tillbaka jag kan minnas.

Annons

Mina föräldrar kände ju Ragnhild och Ernfrid Roos genom musiklivet i Borlänge, där våra familjer under årens lopp tillsammans delat mycket fint och trevligt. Speciellt i samband med konserter, bjudningar, fester och olika musikaliska begivenheter, då vi gärna sökte oss till varandra.

Extra roligt var det ju förstås för oss alla, när sonen Lars, världspianisten, var hemma som solist med Orkesterföreningen eller när han framträdde i andra sammanhang runt om här i Dalarna, bland annat under Musik vid Siljan.

Under Ragnhilds senare år kom vi varandra än närmare, genom aktiviteter i Kvarnsvedens kyrka, där jag var med och sjöng i olika körer eller på Åkershem, där vi spelade i mitt spelgäng ett par gånger. Hon var den gladaste av alla och strålade alltid av sin enorma livsglädje.

Ragnhild hade bara 19 dagar kvar till 100-årsdagen den 5 juni, men hennes tid var tyvärr ute redan den 17 maj. Hon är för evigt saknad och mina tankar går i denna svåra stund till hennes närmaste, sönerna Hans och Lars med familjer.

Lena Gäfvert

Mer läsning

Annons