Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Predrag "Pedda" Bjelica, Leksand

/

Vår vän Predrag "Pedda" Bielica har hastigt och oväntat avlidit, alldeles för tidigt, bara några dagar efter det han fyllt 53 år. Han dog den 23 december i sin hemstad Sarajevo, som han tyckte så mycket om och gärna återvände till.

Annons

Vi träffade Predrag i Leksand 1994 dit vi alla kom som flyktingar från Bosnienkriget och blev kommunplacerade. Således har vi umgåtts i 23 år och lärt känna varandra bra.

Många fina stunder har vi haft under dessa år: Alla våra fester, utflykter, skolavslutningar, studentfiranden mm. Här föddes hans döttrar Marina och Alexandra, här byggde han sitt hus i Moskogen. Vi firade midsommar tillsammans i gropen och blev riktiga leksningar. Predrag verkligen brann för sin firma Clas Ohlsson och var stolt över att arbeta där, likaså älskade han LIF och gick ofta på hemmamatcher.

Han var en glad och rak människa, hade lätt att ta kontakt med alla runt sig, att skoja, kommentera och hjälpa till. Han hade Leksand i sitt hjärta, men lika starkt levde hans hemland och hemstad Sarajevo i hans själ. Han var den av oss som oftast åkte dit och som alltid saknade sitt hemland mest.

Våra tankar och all kärlek går nu till Predrags fru Sanna och döttrarna Marina och Alexandra. Vi ska göra allt för att hjälpa dom gå vidare och för att dela saknad och sorg med dom.

Bosniska vänner från Leksand

Mer läsning

Annons