Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opsa Bror Joelsson, Nås

/

Jorden har blivit fattigare men himlen rikare.
Vår älskade Opsa Bror Joelsson, 91 år från Nås, har flyttat till sitt himmelska hem.

Annons

Det ryms många minnen från ett långt liv och han berättade gärna episoder från olika tider. Det kunde handla om arbetet i skogen, rekryten i Falun, livet som bonde, otaliga möten med människor. Humor hade en stor plats och han hade alltid nära till ett skratt.

Bror och Ingrid var som parhästar, de gjorde allt tillsammans. Gudstron, bönen och sången gick som en röd tråd genom vardag som helg. Under åren i Äppelbo drev de bondgården och vid sidan om det begravningstjänst och fosterhem. De hade ett stort hjärta för människor, det fanns alltid plats och tid att hjälpa behövande dag som natt.

I början av 90-talet flyttade de till Nås där de utökade vänkretsen ytterligare. Jordbruksgenerna fanns kvar, de odlade växter, blommor, jordgubbar och bär. Fiske var också ett stort intresse både sommar som vinter.

Bror blev änkeman i juni förra året och de sista månaderna hade han en fin tid på Bäckaskog där han fick många pratstunder med boende och personal.

På slutet var ögonen grumliga men tron var stark och sången tystnade aldrig, han sjöng sig in i himlen. Sista dygnet sjöng vi tillsammans om än hans stämma var svag och brusten "Hela vägen går han med mig O vad kan jag önska mer. Kan jag tvivla på Guds godhet när jag här hans ledning ser..." Nu sjunger han med i änglarnas kör. 

Tack för allt. Vi ses igen.

Maria

Mer läsning

Annons