Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olof Fagerström, Säter

/

Olof Fagerström (f d Olsson) har efter en tids sjukdom fått avsluta sitt jordeliv. Han blev 85 år.

Annons

Efter pastorstjänster i bl.a. Ockelbo och Enviken flyttade han med familjen till Säter 1979 för en tjänst som pastor i Elimkyrkan. Denna tjänst avslutades 1995, men han var aktiv i Elimkyrkan under hela sin tid i Säter, 33 år! Han tjänstgjorde också under några år som sjukhuspastor. Olle och hustrun Gördis bodde kvar i Säter till 2012 då de flyttade till Hudiksvall.

Olle hade lätt för att skapa kontakter med folk i säterbygden och blev känd som Olle på Elim. Hans humoristiska sätt uppskattades av många, men han kunde också lyssna och bli till hjälp och stöd för dem som drabbats av prövningar och svårigheter. Olle var en person som vågade stå för sina åsikter, även om de avvek från majoritetens.

Han var också under en tid aktiv i kyrkorådet och i lekmannakåren i Säter. I pastoralcirkeln blev han omtyckt och respekterad av präster och pastorer i kommunen.

Olle hade ett varmt hjärta för sjuka och ensamma som ofta fick uppmuntrande besök av honom och Gördis. Som pensionär var han med och startade en grupp för gubbar, där man kunde umgås och prata om allt mellan himmel och jord och fika tillsammans. En fin insats för att bryta den isolering som många lever i.

Närmast sörjande är hustrun Gördis och fem barn med familjer, många barnbarn och barnbarnsbarn. Begravningsgudstjänst har hållits i Höglidenkyrkan i Hudiksvall.

Bengt Orevi, ordf i Elimförsamlingen i Säter

Mer läsning

Annons